Парите за родители с висше образование скачат.  Родители с бакалавърска

...
Парите за родители с висше образование скачат.  Родители с бакалавърска
Коментари Харесай

1700 лева за трето дете у нас на родители магистри?


Парите за родители с висше обучение скачат.  Родители с бакалавърска степен ще получават 250 лв. за първо дете, за второ - 600 лева, а за трето 1500 лева Още повече пари се отпускат за дете, чиито родители са " магистри ". Така сумите порастват надлежно на 300, 700 и 1700 лева

Патриотите обаче са заложили критерии. За да получат такава еднократна помощ, родителите би трябвало да имат най-малко приблизително обучение и уседналост в столицата най-малко две години преди раждането му. Ако имат единствено сегашен адрес, те би трябвало да са регистрирани най-малко от три години преди появяването на хлапето.

По думите на общинският консултант Карлос Контрера, това ще коства на общината 6,5 млн. лв.. По думите му единствено през последната година общината е завършила с 240 млн. временен излишък и няма да има проблем с финансирането. Според Контрера това подкрепяне не изключва кръга на хората, които и в този момент получават помощи и няма да има дискриминация. 

Депутатите от Вътрешна македонска революционна организация пък обясниха, че задачата е тази стратегия да стане национална. За задачата те ще дават документа на общините в своите изборни региони и вероятно общинските наредби да бъдат изменени. 

В претекстовете си от Вътрешна македонска революционна организация са записали, че в столицата се раждат по 13 000 бебета годишно, на които най-малко единият родител е с висше обучение в 45 на 100 от фамилиите. От партията акцентират, че задачата им е да подтикват раждаемостта измежду виновните родители в столицата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР